Facebook

Formabontó

Blogomat azért hoztam létre, hogy felkavarjam a Forma-1-es blogvilág állóvizét. Nem ígérhetem Wéber Gábor mindenre kiterjedő technikai szőrszálhasogatását, Palik agilis stílusát — csak magamat. Remélem a felkavaráshoz ez is elég lesz. Ami engem illet, egyéni látásmódommal, elemzéseimmel és kritikáimmal egy új, sajátos látásmódot szeretnék nyújtani nektek.

Friss topikok

Címkék

Az after party is emlékezetes marad

2012.05.16. 11:14 zenador

A 2012-es barcelónai nagydíj nemcsak parádés rajtjáról, Schumi-Senna affér, a Lotus újabb taktikai buktájáról és a Williams feltámadásáról híres, hanem after party-járól is hírhedtté vált.

A Williams garázsában volt mit ünnepelni, hisz 8 évig várt magára az újabb Williams győzelem. Legutóbb 2004-ben állhatott a dobogóra a brit csapat Brazíliában. Most a fiatal atomtehetség, a venezuellai Paston Maldonado, asszisztálásával újra felszabadultan ünnepelhet a csapat. Ráadásul a hétvégén töltötte be 70. esztendejét Frank Williams a csapat ura és egyben a jelenlegi mezőny egyik öreg rókája.

 

Úgy tűnik, hogy a Williams az idei szezonra összekapta magát és újra bebocsátást nyert az élcsapatok elit táborába. Egyébként minden előjoga megvan hozzá, hogy ide tartozzon, hisz a McLarenhez hasonlóan legendás brit csapatról van szó. A nyolcvanas és a kilencvenes években az egyik meghatározó élcsapat volt. A kilencvenes évek eleje kimagasló korszakuk volt, sajnos 1994-ben, a szezon elején, Senna egy Williamsben halt meg, de még a tragédia után beugró pilótákkal is megnyerték a csapat-VB-t. Évekkel később azonban a csapat és versenyzőjük is bezsebelhette a VB-címet.A Williams Damon Hillel, 1996-ban és Jacques Villeneuveval 1997-ben nyert csapat/egyéni világbajnoki címeket. A kilencvenes évek elején már leszálló ágba került a team, a kétezres években háttérbe szorultak egészen mostanáig.

 

Satani fekete fust.jpgSátáni fekete füst gomolyog a box utcában. Forrás: Mail Online.

 

Volt tehát mit ünnepelni a Williams garázsában, azonban az élet „némi” keserűséget vitt a mulatozásba. Valószínűleg a KERS rendszer meghibásodott Senna kocsijában, a szikra belobbantott egy benzinmintát tartalmazó tárolót. Szerencsére kevés benzin volt a közelben, így robbanás nem történt, de így is tűz ütött ki, iszonyat mennyiségű éjfekete tömény füstöt okádva. 

 

A csapat tucatnyi tagja füstmérgezést vagy égési sebeket kapott. Kerekesszékes Frank Williamst is az utolsó pillanatban tudták kitolni, mielőtt a lángok elérték volna. A döbbenetes esetnek egyetlen pozitívuma volt: megmutatta az F1 emberi arcát. A kegyetlen, kiélezett vetélkedést mellőzve, a többi csapatból is érkeztem szerelők, hogy segítsenek a tűz eloltásában (főleg a szomszédos Force India csapat tagjai voltak derekasak a mentésben). Mivel a tűzben és a füstben számos felszerelés, számítógép és Bruno Senna F1-es versenygépe is végzetesen károsodott (Maldonado győztes gépe a FIA garázsában volt), ezért a csapatok nélkülözhető felszereléseinek egyes darabjait felajánlották a monacoi nagydíjig. Megdöbbentő és hihetetlen ez a jólelkűség, ebben a pénz által agymosott sportágban. Szomorú érzés, hogy sokszor egy sokkoló tragédia kell az emberi oldal felbukkanásának.

 

Frank Williams.jpgFrank Williams-t sikerült időben kitolni a füstöt okádó garázsból. Forrás: Mail Online.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1bonto.blog.hu/api/trackback/id/tr164516170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása